Промоција књиге “Одрешена неман” 19. априла у Бањалуци

Промоција књиге „Одрешена неман“ списатељице Александре Будимир Мандић одржаће се 19. априла у 18 часова на сцени „Петар Кочић“ Народног позоришта Републике Српске у Бањалуци. Дан касније, 20. априла у 19:30 књига ће бити промовисана у Културном центру у Прњавору.

Овај књижевни првенац Александре Мандић аутобиографска је хроника личне и националне драме, младости изгубљене у рату у Крајини и избјеглиштву на Косову, која ће дубином и размјерама трагедије коју описује дирнути читаоце широм региона.

“Сандра је лице и глас свих протераних и заборављених. Она се диже из наше и светске срамотне ћутње и тражи објашњење за неправду која је њој и њеним сународницима нанета. Само онај ко је губио, коме је отимано из срца, коме су убијали најдраже, а да нико за то није никад одговарао, зна како је тешко заборавити па и опростити. Сандра се добро носи са болом, али се тешко носи са неправдом. Њена књига је борба за правду, за истину о смрти њених најрођенијих, како родитеља и родбине тако исто и читаве Крајине“, написала је у предговору “Одрешене немани” Др Зорица Сарах Митић.

На промоцији ће говорити Никола Кобац, Небојша Тојагић, Јанко Велимировић, Ненад Новаковић и ауторка.

СрпскаOnline.net